Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Apéro Poëzie: nieuw poëzieprogramma op TAZ#2016

Theater aan Zee en Poëziecentrum stellen voor: ‘Apero Poëzie’, een gloednieuw poëzieprogramma om uw festival-dag poëtisch in te zetten! In 4 sessies wordt er telkens een bekende lezer op het aperitief uitgenodigd. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum, gaat met die gast in gesprek. Die nodigt op zijn beurt ook zelf een van zijn favoriete dichters uit aan tafel. Verder is er plaats voor interventies van jong aanstormend poëzietalent met nieuw werk, live tekensessies door de genomineerden van de Auteursprijs 2016 en muzikale intermezzo’s door Johannes Verschaeve. Steeds met zicht op zee.

Vrijdag 29 juli: Apéro Poëzie #1 // Daniël Termont & Hagar Peeters

Daniël Termont, burgemeester van Gent vertelt over Pablo Neruda en nodigt Hagar Peeters uit op het poëzieaperitief. Ineke Riem zorgt voor poëzie over de zee. Serge Baeken maakt live-illustraties. Lees meer.

Zondag 31 juli: Apéro Poëzie #2 // Josse De Pauw & Tonnus Oosterhoff

Acteur Josse De Pauw presenteert de veel gelauwerde Nederlandse dichter Tonnus Oosterhoff. Eva Cox leest gloednieuwe gedichten voor. Wide Vercnocke voorziet tekeningen. Lees meer.

Woensdag 3 augustus: Apéro Poëzie #3 // Herman Van Rompuy & Gwij Mandelinck

Voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy deelt het podium met Gwij Mandelinck. Winnares van de Herman de Coninck Debuutprijs Charlotte Van den Broeck brengt gedichten. Shamisa Debroey zorgt voor illustraties. Lees meer.

Vrijdag 5 augustus: Apéro Poëzie #4 // Tom Lanoye & Paul Snoek

Tom Lanoye, romancier, toneelauteur, polemist en dichter, houdt een warm pleidooi voor de poëzie van Paul Snoek. Yannick Dangre leest voor zijn nieuwe dichtbundel in wording. Gerda Dendooven maakt poëtisch beeldend werk. Lees meer.


Een programma van Theater aan Zee en Poëziecentrum, met dank aan deAuteurs en Vrijstaat O


praktische info: 


datum:
29/7, 31/7, 3/8 en 5/8 2016, telkens van 11 tot 12 uur
locatie: Vrijstaat O., Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende
toegang: € 12 / add € 13
info en tickets: www.theateraanzee.be