Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

42 jongeren treden op in 4 Antwerpse bibliotheken

Naft voor Woord is de TXT-on-stage-wedstrijd voor 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen, gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw. Vakjuryleden Anissa Boujdaini (slamdichter), Peter Briers (journalist) en Rudy Vanschoonbeek (uitgever) kozen uit meer dan 150 inzendingen 42 laureaten. Al deze jongeren bestijgen op 8, 9, 22 of 23 maart voor de eerste keer het podium in vier verschillende bibliotheken, gespreid over de provincie Antwerpen. Ex-finalisten Maarten Inghels, Lotte Dodion en kersvers Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert bewijzen dat de wedstrijd een springplank is naar het professionele literaire circuit.

Creatief Schrijven vzw, het Vlaamse steunpunt voor schrijfliefhebbers, geeft met de wedstrijd Naft voor Woord professionele coaching en een podium aan jong schrijftalent uit de provincie Antwerpen. Tot voor kort liep het initiatief i.s.m. de Provincie, maar met de overdracht van een aantal provinciale opdrachten naar Vlaanderen, zit de wedstrijd na zes succesvolle edities nu volledig onder de vleugels van Creatief Schrijven vzw.  

Voorrondes
De 42 geselecteerden krijgen een podiumplek tijdens een voorronde in de bibliotheek van Merksem (8 maart), Turnhout (9 maart), Lier (22 maart) of Mechelen (23 maart). Per voorronde geven een 10-tal jonge schrijvers het beste van zichzelf. De vakjury geeft instant feedback op de performances van de kandidaten. Dichter Max Greyson leidt de voorrondes in goede banen. Tijdens de pauze kan het publiek genieten van een gratis Maneblusser en een streepje muziek.

Finale
Per voorronde stromen twee kandidaten door naar de finale. De 8 geselecteerden krijgen individuele coaching om nog straffer uit de hoek te komen tijdens de finale die plaatsvindt op zaterdagavond 5 mei in Bibliotheek Permeke. De winnaar ontvangt een prijzenpot ter waarde van 1.500 euro.

Meer informatie op de website, de Facebookpagina, of het youtubekanaal.