Woordzee met collectief Vrijhaven en Wlazlo

Poëziecentrum mag op 13 augustus een deel van het podium van 't Leeshuus in Oostende inpalmen! Wij geven het woord aan Collectief Vrijhaven, bestaande uit Ann Cael, Kenny Callens en Peter Holvoet-Hanssen (18 uur), en aan Wlazlo, de Brusselse groep rond zanger en tekstschrijver Mattijs Deraedt (20 uur).

Vrijhaven is een bijzonder dichterscollectief dat bestaat uit Ann Cael, Kenny Callens en Peter Holvoet-Hanssen (tevens redacteur). De drie werken al jaren samen en laten zich voor hun poëzie inspireren door alles wat zich in hun omgeving afspeelt. Vrijhaven schrijft en werkt steeds toe naar een presentatie, voorstelling en/of een publicatie. Voor het trio is poëzie een laatste bastion van vrijheid.

De dichters van Vrijhaven werden bij elkaar gebracht door Vzw Wit.h uit Kortrijk en De Figuranten uit Menen, twee sociaal-artistieke organisaties die respectievelijk samenwerkingen opzetten tussen artiesten en kunstenaars met een beperking enerzijds en artiesten en maatschappelijk kwetsbare mensen anderzijds.
In 2017 bezetten zij als ‘levend kunstwerk’ een locatie op de Poëziezomer van Watou met hun concept Watoo Tattoo Sweatshop en speelden ze er bovendien twee keer op Zomerzinnen. 

Wlazlo omschrijft zichzelf als een mengeling van rock, indie en slam poetry. De Brusselse band is opgebouwd rond dichter Mattijs Deraedt (die in 2020 debuteerde bij PoëzieCentrum). In april 2020 kwam hun debuutsingle 'Footprints uit', beluister hem hieronder.

Locatie

Oostende

Meer info