Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëzieactiviteiten in Vlaanderen en Nederland

In deze agenda krijgt u een uitgebreid overzicht van de komende poëzieactiviteiten in Vlaanderen en Nederland. Organiseert u zelf een activiteit rond poëzie of heeft u dichters te gast in uw programma? Meld uw activiteit dan aan op de Uit-Databank met de tag 'Poëzie' en kom automatisch in onze agenda terecht! Eens u eenmalig uw account heeft aangemaakt, kunt u steeds uw nieuwe activiteiten toevoegen.

Toegevoegde activiteiten zijn ook zichtbaar op het Uit in Vlaanderen web-platform. Ook activiteiten die plaatsvinden in Nederland kunnen toegevoegd worden op dit platform.

 • Waar Emmastraat 15 9722EW Groningen
  Wanneer
 • Waar Leenstraat 8 3200 Aarschot
  Wanneer
 • Waar p.a. Cultuurdienst 9160 Lokeren
  Wanneer
 • Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie.
  Waar Vrijdagmarkt 36 9000 Gent
  Wanneer
 • Laat u beroeren met zweverige woorden, met levenswijsheid zwangere zinnen, langs verschillende haltes langs een poëtische landelijke wandel- en fietsroute. Dit jaar in het thema van humor. In juli & augustus is er een Huis van de Poëzie te bezoeken, andere beleving van woorden en poëzie, op zaterdag- en zondagvoormiddag van 10u - 12u. Of op afspraak, mét voorleesmomenten. 19-20 augustus : ...
  Waar Jabbekestraat 4A, Zerkegem 8490 Jabbeke
  Wanneer
 • Waar Ichtegemstraat 1 8680 Koekelare
  Wanneer
 • Een snuifje poëzie , een klei man in een boom, een stoffen lap op een trap, verzinsels en hersenspinsels krijgen een ware vorm! Nog een vleugje theater, een glas gekleurd water , kom je een halve dag of misschien wat later?
  Waar Beverdijk 56 3150 Haacht
  Wanneer
 • MUZIKALE RONDLEIDING. Tijdens de Open Monumentendag op zondag 9 september 2018 is er naast de expo "ART COnnects (?)" een muzikale rondleiding om 16 uur doorheen de fabriek op de tonen van "Carnets de Voyage", een compositie van componist George De Decker (BE) uitgevoerd door de klarinettist Raf De Keninck. Dit prachtig staaltje van nijverheid-architectuur is sinds 1928 eigendom van de ...
  Waar Burchtdam 4 9400 Ninove
  Wanneer
 • Frank , Piet and the relaxation Het moderne leven eist altijd maar meer van de mensen . Wil je eens wat anders? Songwriter Frank Engelen neemt je mee in een droomwereld zonder taboes waarin poëzie centraal staat . Zachte gitaarklanken worden bijgestaan door Piet Vanhoutte op de bas. Het geheel wordt aangevuld met choreograaf Gert Clerckx die op zijn unieke manier het geheel uitbeeldt.
  Waar
  Wanneer
 • Moralia bewijst dat het Latijn, moeder van vele talen, allesbehalve dood is!
  Waar
  Wanneer