Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

7e Gedichtenwedstrijd Hillegom 2016

Deadline: 
do 01 september 2016, 23u45
Organisatie: 
Art Project

Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het thema voor 2016 is “Daar lach je dan”. Maak een gedicht waarbij humor een belangrijke rol speelt. Vaak spreken we van “light verse”. Een serieus begin eindigt in een grap. Ook limericks zijn dit jaar weer toegestaan. 

Het gedicht mag niet langer zijn dan 20 regels .De inzendingen dienen van eigen hand te zijn. Iedere deelnemer mag maximaal 5 verschillende gedichten inzenden

De deelnemers aan deze wedstrijd geven de organisatoren van de gedichtenwedstrijd het recht de gedichten te publiceren:
1.In kranten, tijdschriften en andere gedrukte media (o.a. in de 7e poëziebundel die naar aanleiding van deze wedstrijd uitgegeven wordt)
2.Te publiceren op de websites van artprojects en Het RAAM
3.Voor te dragen of te laten voordragen tijdens de feestelijke prijsuitreiking.
4.De rechten van het gedicht blijven te allen tijde bij de makers.

De ingezonden gedichten kunnen in enkelvoud (Word Document) gestuurd worden naar artprojects@planet.nl. Op een bijlage staat, de naam, adres, leeftijd, telefoonnummer, huisadres en e-mailadres van de deelnemer. Geen plaatjes of grappige opmaak bijvoegen alstublieft. De wedstrijd loopt vanaf maandag 1 juni 2016 t/m 1 september 2016.

De jury hanteert de volgende beoordelingscriteria: originaliteit, thematiek, taalgebruik, humor en zeggingskracht en kiest de beste 90 gedichten uit alle inzendingen. De jurybijeenkomst zal plaatsvinden in de tweede week van september 2016

Er worden drie prijzen uitgeloofd in de vorm van trofeeën met oorkondes. Daarnaast looft de jury nog een aantal speciale vermeldingen uit. Alle door de jury gekozen gedichten worden opgenomen in de 7e Hillegomse Poëziebundel die de geselecteerde deelnemers tijdens de prijsuitreiking kunnen afhalen (of op verzoek toegestuurd krijgen) .De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zondagmiddag 6 november.