Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

24e Gorcumse Literatuurprijs 2017/2018

Deadline: 
wo 31 januari 2018, 23u30
Organisatie: 
Stichting Literaire Workshop

De Gorcumse literatuurprijs bestaat sinds 1988. De prijs wordt in Nederland en Vlaanderen uitgeschreven. In 2017/ 2018 wordt de prijs voor de 24ste keer uitgeschreven.

 1. De schrijfopdracht 2017/2018 is: schrijf een gedicht over het thema Gorcum en omgeving of over het thema DICHTBIJ. Inzenden kan tot 24.00 uur, 31 januari 2018.
 2. De Gorcumse Literatuurprijs wordt jaarlijks in september uitgeschreven, de sluitingsdatum is 31 januari in het opvolgende jaar.
 3. De Gorcumse literatuurprijs wordt in Nederland en Vlaanderen uitgezet via literaire tijdschriften, Schrijven magazine en Schrijven on-line, (regionale) pers, sociale media. In Gorinchem en omgeving zijn middelbare scholen rechtstreeks betrokken.
 4. De Gorcumse Literatuurprijs bestaat uit een jongerenprijs van 14 tot en met 19 jaar en een prijs voor volwassenen vanaf 20 jaar.
 5. Het ene jaar mag de inzending per persoon bestaan uit één verhaal van minimaal 400 tot maximaal 1500 woorden. Het volgende jaar uit één gedicht met maximaal 30 regels. De inzendingen mogen niet eerder zijn gepubliceerd of bekroond.
 6. Alleen Nederlandstalige inzendingen doen mee.
 7. Met nadruk: naam en adresgegevens moeten los van de inzending ingezonden worden. Naam en adresgegevens mogen niet op de inzending vermeld zijn.
 8. Met nadruk: alleen Word-bestanden worden beoordeeld. De inzending en de persoonsgegevens van de inzender krijgen dezelfde codering. De jury ziet alleen de inzendingen. Om te kunnen coderen is het noodzakelijk dat de inzending in Word wordt aangeleverd.
 9. De Gorcumse Literatuurprijs heeft altijd twee thema’s: een jaarlijks wisselend thema en het thema Gorcum en omgeving. Een van beide onderwerpen moet in het werkstuk terug te vinden zijn.
 10. De prijsuitreiking is aan het eind van het eerste kwartaal van het jaar. In 2018 is dit op donderdagavond 15 maart. De genomineerden krijgen rechtstreeks bericht. De andere inzenders ontvangen geen persoonlijk bericht.
 11. Inzenden kan alleen via de website www.gorcumseliteratuurprijs.nl. Volg de aanwijzingen op de website, en vul naam, titel van de inzending, leeftijd, emailadres, adres in. Is inzenden op deze manier onmogelijk, neem dan contact op via het contactformulier.
 12. De inzendingen worden meteen naar leeftijdsgroep opgesplitst bij ontvangst. Daarna wordt het inzendformulier en de inzendingen van hetzelfde nummer voorzien en vervolgens gaan alleen de inzendingen, zonder persoonsgegevens, naar de juryleden. Daarom kunnen de inzendingen alleen in Word aangeleverd worden. Andere formats worden niet in behandeling genomen.
 13. De inzending uploaden en samen met het ingevulde formulier onder Inzenden versturen.
 14. De jury is onafhankelijk. Lees bij jury en jurering welke juryleden in 2017-2018 meedoen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 15. Juryleden, bestuursleden van de Stichting Literaire Workshop, medewerkers van Boekhandel Cursief en van het literair tijdschrift Schoon Schip zijn uitgesloten van deelname.
 16. Bij uitzondering is het mogelijk dat de prijzen wegens gebrek aan kwaliteit niet worden toegekend.
 17. Door in te zenden aanvaarden deelnemers dit reglement.
 18. De Gorcumse literatuurprijs wordt door de Stichting Literaire Workshop uitgeschreven. De Stichting Literaire Workshop is onafhankelijk. Boekhandel Cursief heeft zich verbonden aan het organiseren van de Gorcumse literatuurprijs. De inspanning van Cursief is van praktische/organisatorische aard. De Stichting staat open voor en zoekt naar samenwerking met andere organisaties en instellingen die literair actief zijn en die zich achter de Gorcumse literatuurprijs willen scharen.