Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

vr 27 oktober tot zo 26 november 2017: Tentoonstelling Uit het nest geroofd

Naar aanleiding van de 15e verjaardag van Het Liegend Konijn presenteert het tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie de tentoonstelling 'Uit het nest geroofd'. Op de tentoonstelling vindt u poëzie uit Het Liegend Konijn geselecteerd door Jozef Deleu en uit het nest geroofde beeldende kunst van Raf Coorevits, Lodewijk Deleu, Sam Dillemans, Johan Tahon en Tom van Ryckegem. Opening op vrijdag 27 oktober om 19.30 uur, met live poëzie van Maud Vanhauwaert en Bart Van der Straeten.

Bestel nu je campagnemateriaal voor Poëzieweek 2018

Heeft u al het campagnemateriaal besteld voor de Poëzieweek 2018? Leerkrachten, bibliotheekmedewerkers maar ook boekhandels en andere organisatoren kunnen diverse materialen bestellen (affiches, kaartjes, scholenpakketten, ...). Nieuw dit jaar is een cadeauposter in koker met een gedicht erop van Peter Verhelst.

Bestellen  kan met dit formulier tot 15 november (of tot zolang de voorraad strekt).

 

10 november 2017
Antwerpen

Meeneempoëzie van de Beroepsdichters - Boekenbeurs 2017

‘Beroepsdichters’ is een project van beroepsleerlingen van PTS Boom. Zij schreven in de les PAV gedichten en boodschappen voor de toekomst. Poëziecentrum nodigt hen uit op de stand, zij presenteren hun dichtbundel en verwelkomen u met een persoonlijk gedicht, voorgedragen én gesigneerd, om gratis mee te nemen. In 1 woord: 'Meeneempoëzie'!

05 november 2017
Antwerpen

Boekvoorstelling 'Alsof er niets is gebeurd' in het Radio 1-programma Bonus - Boekenbeurs 2017

In de Bonusgedichten (nu uitgegeven in het boek Alsof er niets is gebeurd) wordt de actualiteit vereeuwigd door de beste Vlaamse dichters. Schoonheid en emotie, én de grote en kleine thema's van onze tijd, in een extra uitzending van Bonus. Tijdens een liveuitzending van het radio 1-programma Bonus wordt de bloemlezing Alsof er niets is gebeurd. Een jaar nieuws in gedichten (PoëzieCentrum) gepresenteerd met live performances en gesprekken. Presentatie: Kristien Bonneure.

03 november 2017
Antwerpen

20 dichters bij Poëziecentrum - Boekenbeurs 2017

U houdt van poëzie, of u wil wel eens kennismaken met een uitgebreid aantal dichters? Wij brengen maar liefst 20 dichters tezamen op onze stand, een fijne selectie van wat de poëziewereld vandaag te bieden heeft. Wat (en vooral wie) mag u verwachten?

Mensen hebben bossen & vrede nodig. Lappersfortbos Brugge, 15 oktober

De bosdichteressen & de stadsdichters van de Lappersfort Poets Society nodigen U graag uit op zondag 15 oktober 2017 om het hernieuwde Hugo Clauspad in te wandelen. Toegang gratis. Paraplu & laarzen bij regenweer.

Reveil zoekt dichters, verhalenvertellers en schrijvers

Op 1 november 2017 vindt Reveil, de dag van de vergeten verhalen, voor de vierde keer plaats in zo'n 50 gemeenten in Vlaanderen. De organisatie is op zoek naar mensen die een verhaal willen schrijven of vertellen over iemand die ze verloren hebben.

Literair Festival Het Betere Boek 13 en 14 oktober

Op 13 en 14 oktober 2017 focust Het Betere Boek, het literair festival van het Willemsfonds, op Rusland. Het programma wordt dit jaar samengesteld door curator Johan de Boose.
Het Betere Boek vindt opnieuw plaats in Gent, maar strijkt dit keer neer op twee nieuwe locaties: NEST (de oude stadsbibliotheek aan de Zuid) en de Minardschouwburg.

Dichter bij Verhelst: verzin een originele actie op Gedichtendag en win een masterclass

Op 25 januari 2018 wordt de Poëzieweek geopend met Gedichtendag. Peter  Verhelst, de auteur van het Poëzieweekgeschenk 2018, roept alle leerlingen en studenten van Vlaanderen en Nederland op om een originele actie te verzinnen met een van de gedichten die hij speciaal voor de Poëzieweek schreef.

jotie_thooft.jpg

Jotie T ‘Hooftwandeling
De Bezige Bij

Jotie T‘Hooftwandeling - Op zoek naar het verloren paradijs

40 jaar na het einde van zijn korte leven wordt in Oudenaarde Jotie T'Hooft herdacht. Er wordt een wandeling georganiseerd langs de plekken in de stad die in zijn leven betekenis hadden, vernemen meer over zijn levensloop, inspiratie en poëzie. Versregels vormen de wegwijzers naar de schim van de dichter.