Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

NPE lanceert 'Moordballaden'

De Nederlandse Poëzie Encyclopedie, het onvolprezen encyclopedisch initiatief van Bart FM. Droog, dat het Nederlandstalig poëzielandschap in kaart wil brengen, heeft zopas een nieuw e-book gepubliceerd, Moordballaden.

 

Donderdag 15 juni 2017: Pocoloëzie in een nieuw kleedje

De afgelopen jaren organiseerde ontmoetingshuis Poco Loco met succes hun eigen poëziefestival. Dit jaar zijn ze toe aan de 15de editie en dan mag het al eens wat meer zijn. Daarom sloegen ze de handen in elkaar met bevriende organisaties om er een nog groter feest van te maken. Samen met Bij’ De Vieze Gasten, Villa Voortman en De Klik, brengen ze 15 juni 2017 hun poëzie aan de man of vrouw onder een nieuwe formule: een prachtige poëziewandeling doorheen het gebouw van Bij’ De Vieze Gasten en het Pierkespark.

lagemaat.jpg

Poëziecentrum

Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs 2017

Vorige zaterdag werd Liesbeth Lagemaat in Sint-Martens-Latem bekroond met de vijfde Karel van de Woestijnprijs.

Versopolis@ Felix Poetry Festival 2017: the movie

Op 1 juni waren vier dichters uit de Versopolis-poule te gast op Felix Poetry Festival: Renate Aichinger (Oostenrijk), Pernilla Berglund (Zweden), Maria Ferencuhova (Slovakije) and Harry Man (UK). Ook Ilja Leonard Pfeijffer en de Antwerpse stadsdichter, Maarten Inghels maakten hun opwachting. Een terugblik op het festival kon je hier al vroeger lezen. Voor wie het allemaal gemist heeft, hebben Jess De Gruyter en Andy Fierens een leuk videoverslag gemaakt.

22 juli 2017
Gent

Dichters onder het toreken

Poëziecentrum, Poemtata en de Gentse Feesten: 3 dagen gratis poëzie

Tijdens de Gentse Feesten brengen Poëziecentrum en Poemtata drie dagen gratis poëzie, op de historische leeszolder van Poëziecentrum en op locatie in het Hof van Ryhove, telkens om 15 uur. Zaterdag 22 juli is dat een uitstekend gevulde namiddag met dichters uit Vlaanderen en Nederland in Poëziecentrum met Hannah van Binsbergen, Charlotte Van den Broeck, Vrouwkje Tuinman, Peter Verhelst, F. Starik en Bart Moeyaert. Presentatie: Yerna Van Den Driessche en Sylvie Marie.

Dichters in de lucht: Lies Van Gasse & Electric Sheep, Reinout & Nevenwerking

Op 23 april 2013 stelde Lies Van Gasse in Poëziecentrum haar bundel “Wenteling” voor.
Radio 68 zendt de hoogtepunten van deze boekvoorstelling uit op zondag 11 juni van 8u tot 12u.   

Versopolis@ Felix Poetry Festival 2017: een terugblik

Op woensdag 31 mei kwamen vier internationale dichters, geselecteerd uit het prestigieuze Europese project Versopolis, aan in Gent: Renate Aichinger (Oostenrijk), Pernilla Berglund (Zweden), Maria Ferencuhova (Slovakije) and Harry Man (UK).

Winnaars bekend van Poemtata-poëziewedstrijd 2017

Maar liefst 285 mensen namen dit jaar deel aan de poëziewedstrijd van Poemtata vzw. De wedstrijd voer onder de vlag 'Roodwoordje en de broze wolf' en er was geen opgelegd thema. De jury bestaande uit Delphine Lecompte, Arnaud Delarivière, Daniël Andries en Sven De Scheemaeker had er een hele klus aan, maar slaagde er toch in om drie winnaars aan te duiden en ook nog zeven eervolle vermeldingen:

zara.jpg

Zaradi Tebe

23 - 25 juni 2017: Zaradi Tebe festival

Het eigentijds cultuurfestival Zaradi Tebe slaat dit jaar opnieuw haar tenten op in het Gentse Keizerpark! De zevende editie van het festival gaat dus weer volledig 'open air' met maar liefst 4 stages. Onder het motto ‘Go on the culture flow’ biedt het festival u een goed gevuld driedaags programma met artistiek talent uit diverse disciplines. Ook poëzie zal ruimschoots aan bod komen.

vaderdag_shop.jpg

Vaderdag in de Poëzieshop
Poëziecentrum

Vaderdag in de Poëzieshop

[...]

Hij woonde in zijn boeken, mij tegemoet,
 dwars door alle kalklagen van tijd en leeftijd
 en eenzaamheid heen.

[...] *

Onze vaderdagtip voor zondag 11 juni: schenk uw vader poëzie dit jaar! Een bundel wielergedichten, een zadelhoesje met een gedicht van Uitgeverij Plint, een gloednieuwe bundel van nieuw poëzietalent, ... u vindt het allemaal in de Poëzieshop.