Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Openingsuren Poëziecentrum 2017 - 2018

Poëziecentrum zal gesloten zijn op maandag 25/12 2017, op maandag 1/01 en op dinsdag 2/02 2018. Wij wensen u poëtische feestdagen toe!

Gedicht ter gelegenheid van de dag van de mensenrechten (10 december)

Ter gelegenheid van de dag van de mensenrechten op 10 december selecteerde Poëziecentrum het gedicht ‘Verskrikkings’ van Antjie Krog uit haar bundel Kleur komt nooit alleen (Uitgeverij Podium, 2002).

Presentatie 'Waar zine de vrouwen' - 12 december

In een project van Rabotage boksen Laure-Anne Vermaercke, Anke Tilley, Lia Lotta De Boe, Liese Demol, Loeke Vanhoutteghem, Zoë Verstraete, Kristien Spooren, Yenthe Debraekeleer en Sharon Rose Luyindula een eigen magazine in elkaar. Negen compleet verschillende jonge vrouwen, maar in de zine krijgt elk van hen een stem. Op 12 december stellen ze hun werk voor in Minus One en nodigen ze een aantal literaire gasten uit. Iedereen is van harte welkom om het resultaat mee te ontdekken!

ln_2talig_groen_jpeg.jpg

Nationale Loterij
Nationale Loterij

Dichter des Vaderlands wordt gesteund door de Nationale Loterij

Het project Dichter des Vaderlands wordt in de periode 2018-2019, wanneer Els Moors de titel zal dragen, opnieuw gesteund door de Nationale Loterij. Wij danken de spelers van de Nationale Loterij om dit project mee mogelijk te maken! Meer info over de goede doelen die de Nationale Loterij ondersteunt, leest u hier.

Poëzie van A tot Z - editie 2018: De Schemering

Deadline: 
28 februari 2018
Organisatie: 
Gemeenten Avelgem en Zwevegem i.s.m. Marnixring

Charlotte Köhler Prijs voor Alfred Schaffer

Dichter Alfred Schaffer krijgt de Charlotte Köhler Prijs voor zijn bundel Mens Dier Ding. De Charlotte Köhler Prijs is een driejaarlijkse onderscheiding voor een auteur die een hoogstaand proza-, poëzie- of toneelwerk heeft geschreven.

16 december 2017
Gent

Boekvoorstelling 'Trage nederlaag met volle zeilen. Bloemlezing uit het werk van Henri Michaux (1927-1946)'

Voor het eerst verschijnt in het Nederlandstalige taalgebied een ruime selectie poëzie en prozateksten van de tot Fransman genaturaliseerde Belgische dichter-schilder Henri Michaux (1899-1984). De teksten zijn gekozen, vertaald en van aantekeningen en een nawoord voorzien door Bart Vonck. Collega-vertaler Rokus Hofstede leidt de voorstelling in en gaat met Bart Vonck in gesprek die vervolgens enkele gedichten zal voorlezen.

08 december 2017
Amsterdam

Boekvoorstelling 'Geachte afwezigen', Peter van Lier

In Geachte afwezigen, een bundel met essays over poëzie, onderzoekt dichter en essayist Peter van Lier zijn eigen poëtische fascinaties, die hij vervolgens in een ruimere context plaatst. Het boek reflecteert over een gemis en bestrijdt de leegte die het geestesklimaat van het postmodernisme heeft veroorzaakt. Boekvoorstelling in het avondvullend programma 'Poëzie en Mystiek' in Perdu:

phh-houdini.jpg

Anna Roza Holvoet

Zondag 10 december 2017: The return of Harry Houdini - Peter Holvoet-Hanssen

Het is intussen 20 jaar geleden dat Peter Holvoet-Hanssen (o.a. Debuut-, Cultuur- en Arkprijs, ex-stadsdichter Antwerpen die nadien asiel aanvroeg inn Gent) voor het eerst op de planken stond in de sporen van ontsnappingskunstenaar Harry Houdini.

Maerlant Poëzieprijs 2018: Vrijheid

Deadline: 
14 februari 2018
Organisatie: 
Stichting Kunstspoor Noord-Beveland