Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

Roadshow Poëzie lezen en begrijpen

voor bibliotheekbezoekers en -medewerkers en leesgroepbegeleiders

Wat betekent een gedicht precies en waarin verschilt het van een verhaal of een theatertekst? Van welke poëtische hulpmiddelen bedient een dichter zich en hoe kan je die interpreteren? Hoe raak je wijs uit het kluwen van dichters en stromingen uit de poëziegeschiedenis van de twintigste eeuw?

Deze introductiecursus bestaat uit twee delen. Enerzijds krijgen de deelnemers aan de hand van tal van voorbeelden, tips mee om gedichten te lezen en zoveel mogelijk betekenis te geven aan de teksten. Anderzijds biedt deze cursus een beknopt overzicht van de verschillende poëziestromingen uit de twintigste eeuw in Vlaanderen en in Nederland.

De Roadshow wordt verzorgd door enthousiaste medewerkers van Poëziecentrum.

Praktisch
Doelpubliek: bibliotheken, leesclubs, culturele centra, …
Duur: 2 uur
Kostprijs: € 200 + vervoersonkosten.
Dankzij de ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen kan Poëziecentrum deze Roadshow in het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 aan Oost-Vlaamse bibliotheken aanbieden tegen het voordeeltarief van € 50 + vervoerskosten. De enige voorwaarde is dat ook geïnteresseerde collega’s uit andere Oost-Vlaamse bibliotheken, mogen aanschuiven bij deze vormingssessie.

Technisch: de organisator zorgt voor een scherm en een beamer. De medewerker(s) van Poëziecentrum brengen een computer mee.
Info en boekingen: educatief@poeziecentrum.be of 09 225 22 25
Aanvragen bereiken ons idealiter 6 weken op voorhand.
Graag 2 reservedata meegeven.